Kundvagnen är tom
Till kassan

Serranoskinka

Lufttorkad skinka från vita svin produceras i många olika bergsområden i Andalusien, Teruel, Girona och Soria är dom mest kända. Först saltas skinkorna in ordentligt med grovt havssalt. När saltet sköljs bort hänger man upp skinkorna på särskilda torkvindor. Här mognar de under tillförsel av frisk bergsluft. En Serranoskinka lufttorkas i minst 12 månader, men kan lagras upp till 36 månader. Den serveras som tapas i tunna skivor men även som pålägg på Spanjorernas "boccadillo". Vår Jamon Serrano är lagrad i 16 månader och kommer från Andalusien.

Land: Spanien
Rött vin: Faustino VII, Spanien (nr 22662)
Förvaring: I kylskåp 4-8 grader

Vikt Pris Antal
Leveranstid 5-7 dagar
100 gram 39 kr

Sparris lindad i Serranoskinka med ricotta och chèvrefyllning, 4 port

En enkel men elegant förrätt som serveras med rostade pinjenötter och balsamvinäger.

12 st Sparris
Serranoskinka
Getost samt ricottaost
Rostade pinjenötter
Balsamvinäger
Riven parmesanost

1. Koka sparrisen (3-4 min)
2. Blanda getosten med ricottan
3. Linda Serranoskinkan runt sparrisen och osten
4. Strö över rostade pinjenötter och stänk på balsamvinäger
5. Strö över riven Parmesanost


Denna passar till

Liknande produkter